Російський Су-35 програв повітряний бій Rafale

Уряд Хорватії схвалив закупівлю винищувачів Rafale

Російський Су-35 програв повітряний бій французькому Rafale – під час навчального бою останній виявився маневренішим і зміг взяти в приціл винищувач Су-35 і умовно його знищити.

Випробування влаштували Повітряні сили Єгипту, які розглядають можливість покупки як російських Су-35, так і французьких Rafale, та побажали перевірити можливості кожного з бойових літаків, повідомляє Мілітарний з посиланням на Breaking Defense та avia.pro.

Примітно, що спочатку Су-35 виконував роль «агресора», атакуючи французький винищувач, проте абсолютно несподівано сам став «жертвою». Невдача російського винищувача викликає масу питань щодо його реальних льотно-технічних і бойових можливостей.

Серед варіантів, Повітряні сили Єгипту розглядають можливість придбання досконалішої версії літака Rafale – F4, який наразі знаходиться у розробці, що має збільшити число винищувачів французького виробництва у складі ПС Єгипту до 72 або 100 одиниць.

Нагадаємо, що у 2015 році шведський JAS-39 Gripen впевнено переміг у повітряному бою Су-27. Під час китайсько-тайських маневрів відбулися імітаційні бої між тайськими винищувачами JAS-39C/D Gripen та китайськими Cу-27SK. Літаки, виготовлені в Швеції, досягли величезної переваги над своїми суперниками.